O sută de TIR-uri rusești, blocate în Ucraina

128
O sută de TIR-uri rusești, blocate în Ucraina - osutadetiruri-1453302544.jpg

Articole recomandate

Aproximativ 100 de TIR-uri, care transportă produse de fabricație rusă în Republica Moldova, sunt blocate de mai multe zile la punctul de trecere Troebortnoe-Bacevsk între Federația Rusă și Ucraina, ca urmare a deciziei Kievului de a interzice introducerea mărfurilor rusești pe teritoriul Ucrainei, în replică la numeroasele embargouri ale Moscovei la adresa Kievului, relatează mass-media moldovene și ucrainene.

Camioanele, înregistrate în Republica Moldova, sunt blocate de aproape șapte zile la intrarea în Ucraina. Dacă situația nu se va schimba, șoferii sunt gata să abandoneze TIR-urile și să plece acasă, potrivit Zerkalo nedeli. Companiile de transport susțin că nu au știut de această interdicție a Kievului, conform aceleiași publicații.

Deși Kievul a emis interdicția în data de 10 ianuarie, autoritățile de la Chișinău au aflat despre aceasta cu câteva zile în urmă, potrivit postului moldovean de televiziune Publica.

Chișinăul spune că prin aceste acțiuni Ucraina încalcă prevederile Convenției TIR (Convenția vamală referitoare la transportul internațional al mărfurilor).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7231 secunde