O zi istorică pentru omenire. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost înmormântată

156
O zi istorică pentru omenire. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost înmormântată - fondreginafuneralii-1663592022.jpg

Articole de la același autor

Luni, 19 septembrie 2022 a fost o zi istorică pentru întreaga omenire. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost înmormântată, nu înainte ca pe întreg parcursul zilei să se desfăşoare o întreagă ceremonie sobră.

Câteva sute de demnitari străini au fost prezenţi la Londra pentru a asista la funeraliile de stat ale reginei Elisabeta a II-a, un eveniment complicat din punct de vedere diplomatic şi al securităţii, marcat de privilegii acordate unora dintre participanţi şi de prezenţa unor invitaţi controversaţi, informează AFP. Întrucât Abaţia Westminster poate să primească doar aproximativ 2.000 de persoane, doar şefii de state şi unul sau doi reprezentanţi din fiecare ţară au fost invitaţi să asiste la primele funeralii naţionale organizate în Regatul Unit după anul 1965.

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, şi prima doamnă, Jill, au sosit la Westminster Abbey, unde au participat la funeraliile de stat ale reginei Elisabeta a II-a alături de sute de lideri mondiali, informează EFE. Soţii Biden au sosit cu propria maşină blindată la biserica londoneză, la care au mai fost invitaţi, printre alţii, regele şi regina Spaniei, Felipe al VI-lea şi regina Letizia, împăraţii Japoniei, Naruhito şi Masako, şi vicepreşedintele chinez Wang Qishan.

Mii de persoane care au dorit să asiste la funeraliile reginei Elisabeta a II-a nu au ajuns la procesiune din cauza unei întreruperi a transportului feroviar, informează DPA şi PA Media. Toate liniile dintre Paddington în vestul Londrei şi Reading în comitatul Berkshire au fost blocate din cauza avarierii cablurilor electrice exterioare, a anunţat compania Network Rail.

Clopotul cel mare al Abaţiei Westminster a început să bată luni o dată pe minut, timp de 96 de minute, vârsta la care a murit regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Sicriul Reginei Elisabeta a II-a a fost scos cu mare grijă din Westminster Hall şi în acel moment a început procesiunea către Abaţia Westminster pentru serviciul funerar.

Prinţul George şi prinţesa Charlotte au fost prezenţi în cortegiul funerar de la Londra, mergând în spatele sicriului străbunicii lor regina Elisabeta a II-a, înainte ca acesta să fie transportat în interiorul Abaţiei Westminster unde au avut loc funeraliile regale, informează AFP.

Ceremonia s-a încheiat cu intonarea imnului naţional, „God Save the King”, cântat în versiunea sa masculină după ce Charles al III-lea a devenit rege, în prezenţa a 2.000 de invitaţi, printre care demnitari veniţi din întreaga lume.

Două minute de reculegere au fost păstrate în memoria reginei Elisabeta a II-a, în Abaţia Westminster din Londra şi în restul Regatului Unit, la finalul slujbei religioase pentru funeraliile regale. Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, liderul spiritual al Bisericii Anglicane, a adus un omagiu în timpul funeraliilor reginei Elisabetei a II-a, vieţii suveranei, dedicată în slujba naţiunii şi a Commonwealth-ului, precum şi personalităţii vesele a suveranei, informează AFP.

„Într-un discurs cunoscut, pronunţat cu ocazia împlinirii vârstei sale de 21 de ani, Majestatea Sa a declarat că întreaga ei viaţă va fi dedicată în slujba naţiunii şi a Commonwealth-ului (organizaţie care reuneşte numeroase foste colonii britanice - n.r.). Rareori o promisiune a fost atât de bine respectată”, a declarat arhiepiscopul de Canterbury.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2991 secunde