Oamenii din Mariupol vânează porumbei ca să aibă ce mânca. "Păsările ar putea purta bacterii periculoase"

161
Oamenii din Mariupol vânează porumbei ca să aibă ce mânca.

Articole de la același autor

Foametea îi face pe supraviețuitorii din Mariupol să apeleze la gesturi disperate. Vânează porumbei pentru a avea cu ce se hrăni - este mărturia primarului exilat al portului de la Marea Azov, căzut după trei luni de asediu. Edilul îi avertizează pe oameni că păsările ar putea purta virusuri și bacterii periculoase, scrie CNN, citează digi24.ro


Locuitorii din orașul ocupat Mariupol sunt „forțați să vâneze porumbei” pentru a se hrăni singuri, a declarat luni Vadim Boichenko.

Boichenko a spus că oamenii „folosesc capcane improvizate” pentru a prinde porumbei și că oamenii care înainte de război nu știau ce este foametea sau lipsa apei potabile au ajuns batjocura rușilor.

„Aceste lucruri groaznice se întâmplă în secolul XXI, în inima Europei, în fața lumii întregi”, a afirmat el.

Un semnal de alarmă cu atât mai important cu cât spitalele nu mai funcționează și în oraș nu este nici apă potabilă.

Edilul i-a avertizat pe oameni că păsările ar putea purta virusuri și bacterii periculoase, iar ei ar putea fi grav afectați de boli precum encefalită, ornitoză, toxoplasmoză. Astfel de boli sunt deosebit de periculoase pentru copii și bătrâni. În absența unei îngrijiri medicale adecvate, pot provoca moartea, a avertizat Boichenko.


foto> digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9262 secunde