Obama AVERTIZEAZĂ că insurgenții sunniți irakieni AMENINȚĂ și alte state

80
1
Obama AVERTIZEAZĂ că insurgenții sunniți irakieni AMENINȚĂ și alte state - obamabest-1403505883.jpg

Articole recomandate

Președintele american Barack Obama a avertizat, într-un interviu difuzat duminică, în legătură cu pericolele pe care le creează ofensiva fulgerătoare a insurgenților sunniți în Irak la adresa stabilității întregii regiuni.

Jihadiști din cadrul grupării Statul Islamic în Irak și levant (SIIL), care au lansat o ofensivă-fulger în Irak pe 9 iunie, își consolidează pozițiile în vestul țării, la frontiera cu Siria, o zonă în care vor să proclame un califat.

Însă președintele Obama, care a îndepărtat ideea unei intervenții a trupelor americane, se teme că veleitățile insurgenților sunt mai mari, afirmând că "ideologia lor extremistă constituie o amenințare pe termen mediu și lung" la adresa Statelor Unite.

"Este necesar, în general, să fim vigilenți. Problema actuală constă în faptul că (luptătorii) din SIIL destabilizează țara (Irakul), dar ei pot să se extindă în țări aliate ca Iordania", a declarat președintele într-un interviu acordat vineri postului CBS și difuzat duminică.

Președintele american a subliniat de asemenea asupra pericolelor pe care le reprezintă alte organizații extremiste, ca de exemplu Al-Qaida în Yemen sau Boko Haram în Nigeria. "Sunt pe cale să se transforme într-o provocare la nivel mondial, pe care Statele Unite este necesar să o accepte. Dar nu o putem accepta singuri", a continuat el, scrie Mediafax.

Comentează știrea

nelu
23 iunie 2014
bush criminalul

cine a deschis cutia pandorei nu cumva criminalul in serie bush jr. acum trebuie sa suferim toti din cauza haosului creat aviz politicienilor nostri care ii urmeaza in genunchi pe americani

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4699 secunde