Obama, întâlnire crucială cu președintele palestinian Mahmoud Abbas

3162
Obama, întâlnire crucială cu președintele palestinian Mahmoud Abbas - obamaabbas-1316776252.jpg

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, s-a întâlnit miercuri seara, timp de mai mult de o oră, cu președintele palestinian Mah-moud Abbas, la câteva ore după ce a respins, de la tribuna ONU, cererea de aderare a unui stat Palestina.
"Președintele Obama i-a împărtășit președintelui Abbas opoziția sa față de un proiect palestinian de a merge în Consiliul de Securitate, abilitat să statueze cu privire la cererile de aderare la ONU", a declarat presei Nabil Abu Rudeina, purtătorul de cuvânt al lui Abbas.
"Președintele Abbas i-a explicat președintelui Obama poziția pales-tiniană privind demersul la Consiliul de Securitate și comunicatul Cvartetului pentru Orientul Mijlociu (SUA, Rusia, ONU și UE)", a adăugat purtătorul de cuvânt.
În cursul dimineții, președintele american a discutat cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu.
Palestinienii s-au declarat miercuri pregătiți să aștepte până ce Consiliul de Securitate va decide asupra cererii de aderare la ONU a unui stat palestinian, dar au precizat că sunt dispuși să studieze alternative, precum propunerea preșe-dintelui francez Nicolas Sarkozy de a acorda Palestinei statutul de stat observator non-membru al ONU, în paralel cu negocieri pentru "un acord definitiv de pace" într-un an.
Barack Obama a declarat miercuri dimineață că nu există nicio so-luție rapidă pentru obținerea păcii în Orientul Mijlociu, respingând, de la tribuna ONU, demersul palestinienilor pentru recunoașterea statului lor. "Pacea nu va veni prin declarații și rezoluții ONU. Dacă ar fi fost atât de ușor, deja s-ar fi întâmplat până acum", a declarat Obama în discursul rostit la Adunarea Generală ONU de la New York.
Statele Unite, un aliat apropiat al Israelului, au avertizat că își vor exercita dreptul de veto în Consiliul de Securitate în cazul oricărei cereri de admitere la ONU a unui stat Palestina. Abbas a informat că va prezenta o asemenea cerere vineri.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 23 Septembrie 2011
Stire din Actual : Dezastru în Thailanda
Vineri, 23 Septembrie 2011
Stire din Actual : O nouă tragedie asupra Japoniei
Vineri, 23 Septembrie 2011
Stire din Actual : Cutremur de 5,6 grade în Turcia
Vineri, 23 Septembrie 2011
Stire din Actual : Măsuri de austeritate în Cehia
Miercuri, 21 Septembrie 2011
Stire din Actual : Atentat cu bombă în capitala Turciei
Pagina a fost generata in 0.5629 secunde