Obama își inaugurează cel de-al doilea mandat în fruntea Casei Albe

159
Obama își inaugurează cel de-al doilea mandat în fruntea Casei Albe - obamamakesvictoryspeechdata-1358671636.jpg

Președintele Barack Obama se pregătește să inaugureze oficial duminică cel de-al doilea mandat al său în fruntea administrației SUA, cu o ceremonie privată la Casa Albă, ce precede un program de festivități grandioase prevăzute pentru luni, transmite AFP.


Astfel, președintele american este așteptat la ora locală 11h55 (16h55 GMT) în Salonul Albastru, la parterul reședinței executivului de la Washington, unde se va desfășura ceremonia relativ limitată a depunerii jurământului, la care vor asista familia sa și câțiva apropiați. Această scurtă ceremonie va fi transmisă în direct de televiziuni.

Constituția americană prevede ca mandatul prezidențial să înceapă la miezul zilei în data de 20 ianuarie, după alegeri.

Înaintea depunerii jurământului, Obama se va deplasa la cimitirul militar Arlington, însoțit de vicepreședintele Joe Biden, care urmează să depună la rândul său jurământul la 08h00 (13h00 GMT), la reședința sa din nord-vestul Washingtonului.

Ceremoniile de duminică se vor desfășura fără mare pompă. Tradiția spune că atunci când 20 ianuarie cade într-o duminică aceste proceduri se derulează într-un cadru restrâns. Festivitățile cele mai spectaculoase prilejuite de învestirea lui Obama și discursul inaugural al noului său mandat prezidențial urmând să aibă loc luni, completează Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.203 secunde