Obama nu va tolera agresiuni sexuale în cadrul armatei

67
Obama nu va tolera agresiuni sexuale în cadrul armatei - ok-1368048114.jpg
Președintele american Barack Obama a declarat că nu va tolera ca în cadrul armatei Statelor Unite să aibă loc agresiuni sexuale, după arestarea unui ofițer din cadrul US Air Force într-un caz de acest fel. 

"Dacă se stabilește că cineva a comis asemenea fapte, va da socoteală, va ajunge în fața justiției militare, destituit, degradat. Nu este acceptabil", a spus Obama. "Agresiunile sexuale sunt revoltătoare. Este o infracțiune. Acest lucru este adevărat pentru societate în general, iar dacă acest lucru se produce în interiorul armatei, atunci cel care a făcut-o a trădat uniforma pe care o poartă", a adăugat președintele american.

Militarii care au comis asemenea infracțiuni "pot să considere că sunt patrioți, dar, dacă acționează astfel, acest lucru nu este patriotic, este o infracțiune. Trebuie să facem tot ce ne stă în putere pentru a dezrădăcina acest tip de comportament", a apreciat Obama.

US Air Force a fost vizată de critici din cauza mai multor cazuri de agresiune sexuală comise în cadrul său. Aproxi-mativ 50 de femei militar au fost victime ale unor agresiuni sexuale sau relații "neprofesionale" cu cel puțin 23 de instructori, la baza aeriană Lackland, lângă San Antonio, în Texas. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2157 secunde