Obama se va întâlni separat cu Sarkozy și Merkel, în cadrul summit-ului de la Cannes

532
Obama se va întâlni separat cu Sarkozy și Merkel, în cadrul summit-ului de la Cannes - obamasarkomerkel793398p-1320083601.jpg
Președintele Statelor Unite, Barack Obama, va avea joi întâlniri separate și private cu președintele francez Nicolas Sarkozy și cancelarul german Angela Merkel, la summitul G20 de la Cannes (Franța), a anunțat luni Casa Albă.

Criza datoriilor din Uniunea Europeană (UE) figurează în programul acestor întâlniri anunțate joi dimineața, înainte de deschiderea lucrărilor summit-ului, a precizat Ben Rhodes, adjunctul consilierului pentru probleme de securitate națională al lui Obama, într-o conferință de presă, relatează AFP.

De asemenea, președintele american se va întâlni vineri cu președinta Argentinei, Cristina Kirchner, în cea de a doua zi a reuniunii internaționale din sudul Franței, a mai anunțat sursa citată. Kirchner tocmai a fost realeasă pentru un nou mandat de patru ani la conducerea țării.

Pe de altă parte, delegația americană intenționează să ceară, în cadrul G20, "detalii" cu privire la aplicarea în UE a acordului referitor la ieșirea din criza datoriilor, obținut săptămâna trecută la Bruxelles, a subliniat, într-o conferință de presă, Lael Brainard, subsecretar pentru Afaceri Internaționale în cadrul Departamentului Trezoreriei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 21 Octombrie 2011
Stire din Actual : Sarkozy a devenit din nou tătic
Sâmbătă, 01 Octombrie 2011
Stire din Actual : Ce a mai votat Congresul american
Pagina a fost generata in 0.4105 secunde