Occidentul, unul dintre ultimele avertismente către Teheran

219
Occidentul, unul dintre ultimele avertismente către Teheran - iran-1348230789.jpg

Articole recomandate

Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și Franța au avertizat Iranul că timpul pentru negocierea unei soluții pentru programul nuclear controversat al acestuia este limitat, transmite AFP. 


"Mai rămâne timp și marjă pentru diplomație, dar timpul este limitat", a avertizat ambasadoarea americană Susan Rice, în cadrul unei dezbateri la Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite. În context, omologul său britanic Marl Lyall Grant a invitat Teheranul să "aleagă rapid", iar ambasadorul francez Gerard Araud a remarcat "sutele de ore de discuții" consacrate deja în van acestui dosar. 
"Mai rămâne timp și marjă pentru diplomație, dar Iranul este cel care trebuie să răspundă într-o manieră constructivă" propunerilor puse pe masă de occidentali, a explicat Susan Rice. "Iranul trebuie să adopte măsuri semnificative sau să sufere presiuni crescute", a adăugat ea. "Nu intenționăm să purtăm negocieri fără sfârșit, care să nu conducă la niciun rezultat. Timpul este limitat". 
În ceea ce-l privește, Marl Lyall Grant a apreciat că "regimul iranian se află la o răscruce de drumuri": "El poate continua să ignore îngrijorările comunității internaționale față de programul său nuclear sau poate negocia o soluționare". Teheranul poate, de asemenea, "să sprijine regimul opresiv din Siria sau să joace un rol constructiv în regiune; poate exporta terorism sau se poate comporta ca un membru responsabil al comunității internaționale". Însă Teheranul "trebuie să facă aceste alegeri rapid", a subliniat el. 
"Noi îi cerem Iranului să negocieze și Iranul nu negociază", a constatat Gerard Araud. "Noi rămânem deschiși dialogului, dar, de zece ani, am purtat sute de ore de discuții cu Iranul și dialogul a fost în van". "În consecință și împreună cu țările ce sunt dispuse să o facă, vom spori sancțiunile atât timp cât această țară nu va accepta să progreseze pe calea respectării obligațiilor sale", a conchis diplomatul francez. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 18 Septembrie 2012
Stire din Actual : Când va începe războiul SUA - Iran?
Pagina a fost generata in 0.5022 secunde