Ochelari de vedere pentru angajați. În ce condiții angajatorul este obligate să ofere această facilitate?

364
Ochelari de vedere pentru angajați. În ce condiții angajatorul este obligate să ofere această facilitate? - ochelari-1675184845.jpg

Articole de la același autor

Decizia Curții de Justiție a Uniunii Europene, care a obligat un angajator din România să cumpere sau să suporte costul ochelarilor de vedere pentru angajații care lucrează la calculator a deschis o amplă discuție între specialiști privind stabilirea categoriilor de angajatori și de angajați care pot beneficia de această facilitate. 



Chestiunea suportării costurilor cu ochelarii (sau lentilele) pentru prevenirea sau corectarea problemelor oftalmologice are cea mai sensibilă abordare în privința tratamentului fiscal aplicabil. Din această perspectivă, angajatorul ar vrea să iasă „cât mai ieftin” și să încadreze costul total drept o cheltuială deductibilă și neimpozabilă la salariat/.


Pe de altă parte, în urma analizei actului normativ pe care se bazează această reglementare (HG nr. 1028/2006 - care prevede cerinţele minime de SSM privind utilizarea echipamentelor cu ecran de vizualizare), se reidică o serie de întrebări:


Mai mult, potrivit unor specialiști consultați poate fi vorba și de probleme oftalmologice pe care angajatul le-a avut din copilărie, de exemplu. Dacă acesta are rețetă oftalmologică, angajatul trebuie să îi suport ochelarii, chiar dacă nu este vorba de boală profesională, potrivit Realitatea






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6132 secunde