Ofensivă turcă în Siria. Putin l-a invitat pe Erdogan în Rusia

191
Ofensivă turcă în Siria. Putin l-a invitat pe Erdogan în Rusia - ofensiva-1571230236.jpg

Articole recomandate

Președintele rus Vladimir Putin a discutat la telefon despre conflictul sirian cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan și l-a invitat în Rusia în zilele următoare, a anunțat Kremlinul, citat de agenția AFP. 


"Vladimir Putin l-a invitat pe Recep Tayyip Erdogan pentru o vizită de lucru în zilele următoare. Invitația a fost acceptată", a anunțat Kremlinul într-un comunicat, în care se adaugă că cei doi lideri au subliniat "necesitatea prevenirii unui conflict între unitățile turce și siriene în nordul Siriei", unde Ankara a lansat o ofensivă. 


În timpul acestei convorbiri telefonice care a avut loc la inițiativa Turciei, cei doi președinți și-au exprimat de asemenea dorința de a menține integritatea teritorială a Republicii Siriene, potrivit Kremlinului. 


Ieri, purtătorul de cuvânt al Președinției ruse, Dmitri Peskov, a anunțat pentru agenția RIA Novosti că vizita lui Erdogan ar putea avea loc înainte de sfârșitul lui octombrie, fără a face alte precizări. 


XXX 
Vicepreședintele american Mike Pence se întâlnește, astăzi, cu președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, cu obiectivul de a obține un acord imediat de încetare a focului în nordul Siriei, unde Ankara a lansat o ofensivă vizând forțele kurde, notează AFP. 


Mike Pence va fi însoțit în Turcia de șeful diplomației americane, Mike Pompeo, consilierul pe probleme de securitate națională Robert O'Brien și de emisarul SUA pentru Siria, James Jeffrey, a precizat Casa Albă. 


"Vicepreședintele american va reafirma angajamentul lui Donald Trump de a menține sancțiunile economice punitive vizând Turcia atât timp cât nu va fi găsită o soluție", a subliniat executivul de la Washington. 


"Cerem un acord de încetare a focului", a subliniat Donald Trump care, luni, în cursul unei discuții telefonice cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, l-a îndemnat să pună capăt ofensivei militare din Siria. 


La rândul său, președinția de la Ankara a afirmat că va continua operațiunea sa militară din nordul Siriei cu sau fără sprijinul lumii. 


Ankara a demarat, în urmă cu o săptămână, o operațiune militară în nordul Siriei, împotriva miliției kurde siriene Unitățile de Apărare a Poporului, aliată a Occidentului în lupta antijihadistă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5009 secunde