OFICIAL! Georgia Meloni, victorie categorică în Italia: extrema dreaptă revendică guvernarea

146
OFICIAL! Georgia Meloni, victorie categorică în Italia: extrema dreaptă revendică guvernarea - agfzad0yndkxyziwzdbinwrimteznguy-1664187710.jpg
Extrema dreaptă a obţinut o victorie istorică în Italia, prin Partidul Fratelli d'Italia (FDI post-fascst) al lui Giorgia Meloni, care a obţinut în alegerile legislative de duminică, în coaliţie împreună cu Liga (extremă dreapta) a lui Matteo Salvini şi Forza Italia (FI, liberal) al lui Silvio Berlusconi,44% dintre voturile exprimate, potrivit unor rezultate anunţate de Ministerul italian de Interne, scrie stiripesurse.ro


Acest scor asigură coaliţiei de dreapta-extremă dreapta majoritatea atât în Camera Deputaţilor, cât şi în Senat, informează News.ro


Partidul Fratelli d'Italia al lui Meloni a obţinut 26,29% din voturie exprimate în alegerile de duminică, Liga lui Salvini 8,98%, iar Fora Italia a lui Berlusconi 8,26%, potrivit unor rezultate aproape definitive.


Partidul Democrat (PD, centru-stânga) a obţinut 19,12% din voturile exprimate, potrivit acestor rezultate, iar Mişcarea Cinci Stele (M5S, populişti) 15,26% - jumătate din scorul obţinut în alegerile legislative din 2018.


Prezenţa la urne a atins un minim istoric de 64%.


Potrivit institutelor de sondare, alegătorii au stat acasă în semn de protest, dar şi pentru că sunt dezamăgiţi de înţelegerile din culise care au condus la formarea celor trei guverne de la ultimele alegeri legislative din 2018.


Giorgia Meloni urmează se devină prima femeie premier a Italiei.
Victoria sa a fost salutată de divverse partide populiste şi de extremă dreapta din Europa şi constituie o cotitură istorică.


După recenta victorie în alegeri a Partidului Democraţilor din Suedia, este pentru prima oară de la începutul construcţiei europene când o formaţiune de drewapta radicală din galaxia post-fascistă ajunge la putere într-unul dintre cele şase state fondatoare.


”Pentru mulţi dintre noi este o noapte de mândrie, de mântuire, de lacrimi, de vise şi de amintiri”, a declarat Giorgia Meloni în noaptea de duminică spre luni, în faţa presei, la cartierul său general, într-un hotel din centrul Romei.
Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9465 secunde