OLAF nu renunţă la solicitarea de a avea acces deplin în Parlamentul European

119
OLAF nu renunţă la solicitarea de a avea acces deplin în Parlamentul European - 1-1686122056.jpg

Articole de la același autor

Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) continuă demersurile menite să îi permită accesul deplin în clădirile Parlamentului European, în special după izbucnirea scandalului bani-în-schimbul-influenţei, aşa-numita afacere Qatargate, relatează Politico.

Parlamentul European a fost zguduit de aşa-numitul scandal Qatargate, după ce autorităţile belgiene au percheziţionat locuinţe şi birouri în decembrie 2022, pe fondul acuzaţiilor conform cărora Qatarul a dat bani şi cadouri pentru a-şi asigura un tratament favorabil în Parlamentul European.

OLAF, care este abilitată să ancheteze cazurile de nereguli în utilizarea fondurilor europene, şi-a reluat cererea. În multe cazuri, regulile actuale le interzic anchetatorilor OLAF să percheziţioneze birourile Parlamentului European sau să confişte echipamente IT.

Directorul general al OLAF, Ville Itala, şi-a exprimat satisfacţia faţă de votul recent din PE prin care OLAF obţine acces la birourile eurodeputaţilor şi care de asemenea recunoaşte codul de conduită al OLAF.

„Este un pas înainte imens, dar totuşi insuficient. El trebuie să fie pus în practică”, a subliniat Itala.

Fost eurodeputat finlandez, el a pledat mult timp împotriva faptului că imunitatea parlamentară a membrilor PE nu permite OLAF să ancheteze unele cazuri de fraude cu fonduri europene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3532 secunde