Olaf Scholz cere reformarea şi extinderea Uniunii Europene

133
Olaf Scholz cere reformarea şi extinderea Uniunii Europene - olaf-1665915313.jpg

Articole recomandate

Cancelarul german Olaf Scholz a lansat, sâmbătă, un nou apel la reformarea Uniunii Europene, pentru a permite aderarea de noi membri, relatează agenţia DPA, consultată de Agerpres.

Într-un discurs susţinut în cadrul Congresului Socialiştilor Europeni, la Berlin, Scholz a mai spus că principiul conform căruia este nevoie de unanimitate pentru deciziile legate de politica externă şi politica fiscală ar trebui abandonat treptat, dar a recunoscut că pentru asta va fi nevoie de o mare putere de convingere.

„Însă o spun clar: dacă aspiraţia noastră este o Europă geopolitică, atunci deciziile luate cu o majoritate sunt un câştig, nu o pierdere de suveranitate”, a declarat cancelarul german în faţa delegaţilor Partidului Socialiştilor Europeni (PES).

Uniunea Europeană îşi va respecta promisiunea în privinţa ţărilor care au primit statutul de candidate, printre acestea numărându-se mai multe state din Balcani, Ucraina şi Republica Moldova, a spus el.

„O Uniune Europeană cu 27, 30, 36 de state şi cu peste 500 de milioane de cetăţeni liberi şi egali poate avea o greutate şi mai mare în lume”, a declarat Scholz. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3338 secunde