Olaf Scholz: „Cu toate că va trimite tancuri, Germania nu este o parte beligerantă în Ucraina”

120
Olaf Scholz: „Cu toate că va trimite tancuri, Germania nu este o parte beligerantă în Ucraina” - scholztancuri-1674986657.jpg

Articole de la același autor

Decizia recentă a Berlinului de a furniza Kievului tancuri de luptă, o schimbare majoră după săptămâni de demersuri, nu face ca Germania să fie o parte directă în războiul din Ucraina, a reafirmat cancelarul german Olaf Scholz, relatează DPA.

„Acesta este un război între Rusia şi Ucraina”, a spus cancelarul german sâmbătă seara, în timpul unei conferinţe de presă de la Buenos Aires, prima oprire a vizitei sale de patru zile în America Latină.

Faptul că Germania furnizează Kievului ajutor financiar, umanitar sau arme nu a schimbat acest lucru, a adăugat Scholz.

Germania va face tot posibilul pentru a preveni o escaladare care să ducă la un război între Rusia şi statele membre NATO, a spus el.

„Pentru noi nici nu se pune problema. Vom face tot ce putem pentru a ne asigura că asta nu se întâmplă”, a adăugat el.

Comentariile cancelarului au venit după ce remarci ale ministrului de externe german Annalena Baerbock au provocat rumoare la Moscova marţi.

Baerbock a făcut apel la coeziune în rândul aliaţilor occidentali la Consiliul Europei, la Strasbourg, şi a afirmat: „Luptăm un război împotriva Rusiei, nu unul cu celălalt”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3267 secunde