Olaf Scholz sprijină planul lui Habeck privind centralele nucleare, subiect de dispută în coaliţie

79
Olaf Scholz sprijină planul lui Habeck privind centralele nucleare, subiect de dispută în coaliţie - scholzgermania-1662557217.jpg
Cancelarul german Olaf Scholz a sprijinit decizia ministrului Economiei, Robert Habeck (Verzii), de a menţine în stand-by două din ultimele trei centrale nucleare ale Germaniei, în loc de a le oferi o prelungire generală a duratei de viaţă, aşa cum cer unele voci din coaliţia sa de guvernare, transmite dpa.

În loc să fie închise, aşa cum era planificat, la sfârşitul anului, cele două centrale vor fi păstrate în rezervă până la mijlocul lunii aprilie pentru cazul în care va fi nevoie de ele pentru stabilizarea reţelei de electricitate în sudul ţării în această iarnă.

Decizia a amplificat o dispută în interiorul coaliţiei cancelarului Scholz, formată din Partidul Social Democrat (SPD), Verzii şi Partidul Liberal-Democrat (FDP).


Verzii au fost foarte fermi în a respecta decizia, luată în vremea fostului cancelar Angela Merkel, de închidere a ultimelor trei centrale nucleare până la sfârşitul acestui an, în cadrul eforturilor Germaniei de a creşte contribuţia surselor regenerabile.

FDP, partid pro-business, cere ca funcţionarea lor să continue pe termen lung pentru a ajuta la scăderea preţurilor la electricitate.

Habeck a declarat că guvernul se ţine de planul de renunţare treptată la energia nucleară, dar păstrează cele două reactoare disponibile în stand-by câteva săptămâni în plus pentru cazul unei urgenţe în aprovizionare.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5837 secunde