Olanda își schimbă flota aeriană cu 37 de avioane F-35

375
2
Olanda își schimbă flota aeriană cu 37 de avioane F-35 - olandaavion-1379533551.jpg

Articole recomandate

Olanda va achiziționa 37 de avioane de de vânătoare de tip F-35 Joint Strike Fighter (JSF) de la grupul american Lockheed Martin, în valoare de 4,5 miliarde de euro, pentru a-și înlocui flota îmbătrânită de avioane de tip F-16, începând din 2019, a anunțat ministrul Apărării, relatează AFP.

Jeanine Hennis-Plasschaert a anunțat această achiziție, dezbătută de mult timp, într-o scrisoare adresată membrilor Legislativului în care este prezentat bugetul pentru 2014, într-o sesiune după revenirea din vacanța de vară a membrilor Camerei inferioare a Parlamentului olandez, la Haga.

"Potrivit planificării noastre actuale, avioanele de tip F-35 (cunoscute și ca Joint Strike Fighter) vor intra în serviciu în 2019", operând de la cele două baze ale forțelor aeriene olandeze, a anunțat ministrul.

"După ce am evaluat (oferte de la) diferiți concurenți în 2001 și 2008, și pe baza datelor actualizate în 2013, Cabinetul a decis, potrivit unor considerații operaționale și financiare, să aleagă avionul de tip F-35 ca noul avion de luptă al forțelor armate olandeze", a adăugat ea.

Opțiunea era foarte așteptată, Olanda fiind una dintre țările care contribuie îndeaproape la dezvoltarea JSF.

Încă din 1997, avionul de tip JSF era considerat ca favorit în vederea înlocuirii flotei actuale de avioane de tip F-16, din cauza "discreției" sale, care îl face aproape invizibil pe radar.

Comentează știrea

Dan
19 septembrie 2013
Ce fraieri olandezii !

Puteau sa achizitioneze si ei F 16 din Portugalia,ca noi,chiar daca sunt la second hand! Romanii au fost mereu cei mai destepti din lume in toate privintele,ia uitati ce stabilitate economica avem si ce bine o duc toti romanii! Olandezii dau multi bani pe niste avioane noi,cand acum e la moda vintage peste tot ? Habar nu au nici macar ce inseamna terenuri de fotbal in panta si bazine de inot fara apa,fraierii de ei ! Treaba lor,sa vedeti ca noi cu F 16 second hand, suntem numaru' unu !Si o sa avem dreptul sa trimitem tiganii fara viza in America,la furat !

Ady
20 septembrie 2013
Ai vorbit sa nu adormi

Ei platesc per bucata 121 mil eur, noi 50 . Daca nu ai bani de nou, nu iti iei masina SH ??

Răspuns la: Ce fraieri olandezii !
Adăugat de : Dan, 19 septembrie 2013
Puteau sa achizitioneze si ei F 16 din Portugalia,ca noi,chiar daca sunt la second hand! Romanii au fost mereu cei mai destepti din lume in toate...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6865 secunde