OMS cere evacuarea Spitalului Al-Shifa, devenit o zonă a morţii

2761
OMS cere evacuarea Spitalului Al-Shifa, devenit o zonă a morţii - 1-1700384245.jpg
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că a efectuat, sâmbătă, o misiune la Spitalul Al-Shifa din Gaza, ocupat de armata israeliană, şi lucrează la un plan de evacuare a spitalului, pe care l-a descris o drept zonă a morţii, transmite agenţia AFP.

Potrivit experţilor OMS, care au petrecut o oră în interiorul imensului complex spitalicesc, acesta încă mai găzduia, sâmbătă, 25 de îngrijitori şi 291 de pacienţi, dintre care 32 de bebeluşi în stare critică, 22 de pacienţi pe dializă şi doi la terapie intensivă.

„Membrii misiunii au descris spitalul ca fiind o zonă a morţii, în care situaţia este disperată”, a raportat OMS într-un comunicat.

„OMS şi partenerii săi elaborează urgent planuri pentru evacuarea imediată a pacienţilor rămaşi, a personalului şi a familiilor acestora”, a adăugat OMS.

„Echipa a văzut un spital care nu mai putea funcţiona: fără apă, fără alimente, fără electricitate, fără combustibil, consumabile medicale epuizate”, a spus, la rândul său, secretarul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0208 secunde