OMS: Rata de infectare în rândul personalului medical este în scădere

Marţi, 13 Octombrie 2020
118
Rata de infectare cu noul coronavirus în rândul personalului medical, mai mare într-o primă fază decât cea raportată la nivelul populaţiei generale, este în scădere, chiar şi în ţările în care pandemia de COVID-19 continuă să avanseze într-un ritm rapid, au anunţat marţi reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citaţi de Agerpres.


OMS raportează că datele colectate din 83 de ţări, cele mai multe din Europa şi cele două Americi, arată că, de acum, "există o scădere substanţială a infectărilor (în rândul personalului medical, n.r.) faţă de perioada de început a pandemiei".


Dacă OMS evoca în trecut un procent de 14% de angajaţi sanitari infectaţi, acest procent este în prezent mai apropiat de cel înregistrat în populaţia generală: mai puţin de 3% în numeroase ţări.


Procentul angajaţilor medicali din totalul persoanelor nou infectate "este într-o scădere constantă", a subliniat Anne Perrocheau, medic epidemiolog din cadrul OMS, într-o conferinţă de presă desfăşurată în format virtual.


Explozia de cazuri de COVID-19 în rândul personalului medical la începutul pandemiei se explica prin lipsa echipamentelor de protecţie, raportată aproape peste tot în lume, inclusiv în unele dintre cele mai dezvoltate ţări.


Pagina a fost generata in 0.1896 secunde