OMS. "Ucraina să distrugă agenții patogeni din laboratoare, pentru a preveni răspândirea bolilor"

201
OMS.

Articole de la același autor

Organizația Mondială a Sănătății a transmis că a sfătuit autoritățile ucrainene să distrugă agenții patogeni din laboratoare, pentru a preveni orice scurgeri accidentale și eventuala răspândire în rândul populației. Precizările au fost făcute după o solicitare Reuters.

Potrivit experților în biosecuritate citați și de US News, există îngrijorări că bombardamentele rusești pot afecta laboratoarele care adăpostesc astfel de agenți pentru cercetare.

Ca multe alte țări, și Ucraina are laboratoare de cercetare în domeniul sănătății publice, care se ocupă cu studiul combaterii bolilor grave. Aceste laboratoare au girul Organizației Mondiale a Sănătății, al Uniunii Europene și al Statelor Unite.

Într-un răspuns către Reuters privind acțiunile întreprinse de OMS și de autoritățile ucrainene înainte și în timpul invaziei, Organizația Mondială a Sănătății precizează că există o colaborare de câțiva ani pentru promovarea practicilor de securitate și pentru prevenirea răspândirii accidentale sau deliberate a agenților patogeni.

"În cadrul acestei colaborări, OMS a recomandat cu putere ca Ministerul Sănătății din Ucraina și alte organisme responsabile să distrugă agenții înalt-patogeni ca să prevină orice scurgeri potențiale", a transmis OMS.

Instituția nu a menționat însă când a făcut aceste recomandări și nici nu a furnizat detalii despre tipurile de agenți patogeni sau de toxine din laboratoarele ucrainene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4211 secunde