ONG din domeniul protecției mediului, interzis în Rusia

166
ONG din domeniul protecției mediului, interzis în Rusia - ongindezirabilrusia-1535545064.jpg

Articole recomandate

Rusia a interzis un grup american de lobby din domeniul ecologiei de a mai acționa pe teritoriul său, după ce l-a etichetat drept organizație "indezirabilă", acesta fiind al 15-lea ONG străin scos în afara legii pe baza unor măsuri adoptate sub președintele Vladimir Putin în urmă cu patru ani, relatează Reuters.

Ministerul rus al Justiției a adăugat marți seară grupul, numit Pacific Environment, pe o listă a organizațiilor interzise, după ce procurorii au transmis săptămâna trecută că reprezintă o amenințare la adresa securității statului.

Această organizație, cu sediul în San Francisco, desfășoară campanii, împreună cu parteneri locali, pentru protejarea mediului în Siberia și în Extremul Orient în fața extracțiilor de combustibil fosil, a mineritului și a defrișărilor ilegale, conform site-ului său.

Organizațiile civice și alte grupuri de lobby care primesc finanțare străină sunt sub presiune de când Putin a promulgat în 2015 o lege care interzice activitatea în Rusia a ONG-urilor etichetate drept "indezirabile".

Relațiile dintre SUA și Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de după Războiul Rece și s-au înrăutățit și mai mult în această săptămână după ce luni a intrat în vigoare o nouă rundă de sancțiuni americane împotriva Moscovei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4118 secunde