ONU: 41 de milioane de oameni din toată lumea suferă de foame

76
ONU: 41 de milioane de oameni din toată lumea suferă de foame - 41deoameni-1624469893.jpg

Articole de la același autor

Aproximativ 41 de milioane de oameni din toată lumea se află în fața unui risc iminent de foamete, conform agenției Programul Alimentar Global, parte a Organizației Națiunilor Unite, care a avertizat recent, că prețurile în creștere ale alimentelor de bază pun presiuni adiționale pe securitatea alimentară la nivel mondial, relatează Reuters. O altă jumătate de milion de oameni deja se confruntă cu condiții asemănătoare foametei, a spus directorul Programului Alimentar Global, o agenție din cadrul ONU.

„Avem deja patru țări care se confruntă cu o situație similară foametei. Între timp, alți 41 de milioane de oameni sunt în pragul foametei”, a spus David Beasley.

După ce a scăzut vreme de mai multe decenii, nivelul foametei la nivel global a început să crească din nou, începând din 2016, alimentată de conflicte și de criza climatică. În 2019, 27 de milioane de oameni erau la un pas de foamete conform agenției, dar din 2020 și din cauza pandemiei de Covid-19, situația s-a degradat semnificativ. Prețul alimentelor la nivel global a crescut în luna mai și a ajuns la cel mai ridicat nivel al său din ultimul deceniu, se arată în datele ONU. Prețul alimentelor precum cereale, brânzeturi, carne și zahăr au crescut, cumulat cu 40% față de anul trecut. Deprecierea monedelor în țări precum Liban, Nigeria, Sudan, Venezuela sau Zimbabwe accentuează aceste presiuni și fac ca prețurile să continuă să crească. Țările care se confruntă cu condiții similare foametei, în acest an, sunt Etiopia, Madagascar, Sudanul de Sud și Yemen, dar și regiuni din Nigeria sau Burkina Faso. Conform ONU, în jur de 9% din populația planetei, echivalentul a 690 de milioane de oameni, se culcă, în fiecare noapte, flămânzi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4948 secunde