ONU cere Parisului o anchetă privind "utilizarea excesivă a forței"

271
ONU cere Parisului o anchetă privind

Articole recomandate

Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, a solicitat, ieri, Franței o anchetă aprofundată asupra violențelor poliției produse în timpul manifestațiilor "vestelor galbene" începând cu jumătatea lunii noiembrie, informează AFP. 
Într-un discurs pronunțat în fața Consiliului pentru drepturile omului de la Geneva, Michelle Bachelet a declarat că "vestele galbene" protestează împotriva "a ceea ce ele consideră a fi excluderea drepturilor lor economice și a participării lor la chestiunile publice". 


"Încurajăm guvernul francez să continue dialogul și solicităm urgent o anchetă aprofundată asupra tuturor cazurilor raportate de utilizare excesivă a forței", a adăugat ea. 


Michelle Bachelet a estimat că inegalitățile afectează toate țările și chiar și în statele prospere oamenii se simt excluși de la avantajele dezvoltării și lipsiți de drepturi economice și sociale. 
Cu toate acestea, ea a făcut referire la Franța ca fiind o țară prosperă, dar a denunțat reprimarea violentă a protestelor recente în Sudan, Zimbabwe și Haiti.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5044 secunde