ONU condamnă violența și susține procesul electoral în Afganistan

180
ONU condamnă violența și susține procesul electoral în Afganistan - onu-1532435126.jpg

Articole recomandate

Consiliul de Securitate al ONU i-a condamnat, într-o declarație aprobată în unanimitate, "pe cei care au recurs la violență pentru a obstrucționa procesul electoral" în Afganistan, țară care trebuie să beneficieze de "instituții democratice durabile", relatează AFP. 


În textul declarației, redactat de către Olanda și negociat timp de mai multe zile, "Consiliul subliniază importanța pe care o acordă instaurării de instituții democratice durabile în Afganistan pe baza unor alegeri incluzive, transparente și credibile". 


Cea mai înaltă instanță a ONU s-a pronunțat de asemenea pentru "participarea deplină a femeilor și a grupurilor minoritare, inclusiv etnice, religioase și lingvistice, în deplină securitate, în calitate atât de alegători, cât și de candidați". 


Peste 8,9 milioane de afgani, dintre care trei milioane de femei, sunt înscriși pe listele electorale pentru alegerile parlamentare și locale prevăzute pentru 20 octombrie și pentru scrutinul prezidențial care va urma în 2019. 


Potrivit Misiunii de Asistență a ONU în Afganistan, care contabilizează de zece ani victimele civile ale conflictului, țara a cunoscut în primul semestru al anului 2018 cel mai tragic bilanț - aproape 1.700 de morți în rândul populației! Mai mult de jumătate dintre ei au fost uciși în atentate atribuite grupării Stat Islamic.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0605 secunde