ONU: Copiii sunt folosiți pe post de soldați în Siria

465
ONU: Copiii sunt folosiți pe post de soldați în Siria - copiiarmata-1332856505.jpg
Rebelii sirieni sunt acuzați că au recurs la copii soldați, conform informațiilor deținute de ONU.

Națiunile Unite au luat cunoștință de informații care sugerează utilizarea copiilor ca soldați în rândurile rebelilor Armatei siriene libere (ASL) care luptă împotriva regimului președintelui Bashar al-Assad, a declarat luni un respon-sabil ONU, transmite AFP.

"Am luat cunoștință de acuzații conform cărora copii fac parte din Armata siriană liberă", a declarat pentru presă reprezentantul special al ONU pentru copii și conflicte armate, Radhika Coomaraswamy. Aceasta nu a dat alte detalii, precizând că "nu am fost în măsură să verificăm sau să infirmăm aceste informații". Convențiile internaționale interzic recurgerea la soldații cu vârsta mai mică de 16 ani. ASL este în principal compusă din militari dizidenți. Sâmbătă liderii rebeliunii din Siria au anunțat că s-au unit în cadrul unui Consiliu militar, în momentul în care revolta populară devine din ce în ce mai militarizată cu intensificarea luptelor între dezertori și soldați.

Siria este cuprinsă de un an de o mișcare de contestare fără precedent a cărei amploare nu este recunoscută de regim, ce atribuie violențele care s-au soldat cu peste 9.100 de morți conform Observatorului sirian al drepturilor omului (OSDO) "grupărilor teroriste armate".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Martie 2012
Stire din Diverse : Rețete pentru pici
Pagina a fost generata in 0.3141 secunde