ONU: Criza imigranților riscă să arunce Europa în haos

123
ONU: Criza imigranților riscă să arunce Europa în haos - refugiati-1456248275.jpg

Articole recomandate

Avertisment dur lansat de ONU pe fondul crizei imigranților. Înaltul Comisar al ONU pentru refugiați a declarat că există riscul apariției haosului în Europa din cauza închiderii treptate a frontierelor pentru imigranți. Iar vorbele sale au fost confirmate de noi tensiuni la granița dintre Grecia și Macedonia. Sute de solicitanți de azil s-au îmbrâncit cu forțele de ordine după ce autoritățile de la Skopje au decis să interzică accesul imigranților care vin din Afganistan, informează B1 TV.

Înaltul Comisar al ONU pentru refugiați a declarat că tot mai numeroasele decizii de închidere a frontierelor pentru refugiați și imigranți pe ruta balcanică riscă să creeze 'haos' în Europa. Afirmația sa a venit după ce Macedonia a decis să nu le mai permită afganilor ajunși în Grecia să intre pe teritoriul său pentru a-și continua drumul spre Europa. Din acest motiv, noi tensiuni au apărut la frontiera dintre cele două țări. Sute de imigranți disperați au încercat să sară gardurile și s-au îmbrâncit cu forțele de ordine.

După mai multe ore, poliția elenă a început să îi evacueze din zonă pe sutele de afgani. Grecia riscă însă să rămână cu zeci de mii de solicitanți de azil pe teritoriul ei. De a începutul anului, pe insulele grecești au ajuns peste 97.000 de imigranți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2031 secunde