ONU îi cere premierului Netanyahu să deblocheze fondurile palestinienilor

2068
ONU îi cere premierului Netanyahu  să deblocheze fondurile palestinienilor - onu-1322055430.jpg
Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, i-a cerut premierului israelian, Benjamin Netanyahu, să achite sumele datorate de Israel palestinienilor după suspendarea plăților ca urmare a admiterii Palestinei la UNESCO, transmite AFP.

În cursul unei discuții telefonice, "secretarul general i-a cerut premierului Netanyahu să reia imediat transferul către palestinieni a veniturilor din taxe și impozite vamale, în conformitate cu obligația legală a Israelului", a declarat purtătorul de cuvânt al acestuia, Martin Nesirky.

"El și-a mai exprimat profunda îngrijorare în legătură cu anunțul făcut de Israel cu privire la crearea de noi colonii, inclusiv în Ierusalimul de Est, fapt ce sabotează eforturile de pace aflate în curs și violează legile internaționale", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Ban Ki-moon "a subliniat necesitatea deten-sionării situației actuale cu scopul de a crea un mediu favorabil reluării negocierilor directe dintre israelieni și palestinieni", a spus el.

Premierul Netanyahu a decis la 1 noiembrie accelerarea colonizării în Ierusalimul de Est și în Cisiordania ocupată, precum și înghețarea temporară a transferului de fonduri către palestinieni, ca represalii după admiterea lor la UNESCO.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 24 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Protestele continuă la Cairo
Pagina a fost generata in 3.378 secunde