ONU: Proiect de rezoluție amendat pentru retragerea mercenarilor din Libia

145
ONU: Proiect de rezoluție amendat pentru retragerea mercenarilor din Libia - onu-1580675253.jpg

Articole recomandate

Marea Britanie a transmis, vineri, partenerilor săi din Consiliul de Securitate al ONU un proiect de rezoluție amendat privind Libia, reclamând retragerea mercenarilor din această țară, potrivit acestui document confidențial obținut de AFP. 


Proiectul "exprimă preocuparea Consiliului în fața implicării tot mai mari a mercenarilor în Libia". El reamintește angajamentele internaționale luate, pe 19 ianuarie, la Berlin, pentru respectarea embargoului asupra armelor impus Libiei din 2011, "inclusiv încetarea oricărui sprijin din partea mercenarilor înarmați și retragerea lor". 


Textul mai cere "tuturor statelor membre să nu intervină în conflict ori să ia măsuri care să îl exacerbeze". 
Potrivit diplomaților, Rusia s-ar opune categoric oricărei menționări a mercenarilor în rezoluție. Deocamdată, nu a fost stabilită nicio dată pentru supunerea la vot a documentului. 


Prima versiune a proiectului de rezoluție britanic, datând de la 24 ianuarie, nu includea nicio menționare a luptătorilor străini înarmați, a căror prezență în această țară a fost însă denunțată de emisarul ONU, Ghassan Salame, fără să îi identifice, într-o intervenție în fața Consiliului de Securitate.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3708 secunde