Operațiune antiteroristă franco-elvețiană: Unul dintre suspecți, spitalizat într-o instituție psihiatrică

93
Operațiune antiteroristă franco-elvețiană: Unul dintre suspecți, spitalizat într-o instituție psihiatrică - politia-1510244765.jpg

Articole recomandate

Una dintre persoanele arestate marți în cadrul unei operațiuni franco-elvețiene a fost scos din custodia poliției și plasat într-o clinică de psihiatrie în Franța, a anunțat joi o sursă judiciară, informează Agerpres.ro.


Starea acestui om, arestat în Franța, a fost considerată "incompatibilă cu menținerea lui în custodia poliției", a precizat această sursă.

Nouă persoane, majoritatea cunoscute serviciilor de informații, au fost arestate marți în sudul Franței și lângă Paris. O a zecea persoană, o columbiancă în vârstă de 23 de ani, a fost arestată în Elveția.

Cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, aceste persoane participau la un grup de discuție pe programul de mesagerie criptată Telegram, folosit de jihadiști, în care "făceau afirmații îngrijorătoare", au subliniat marți surse de informații apropiate anchetei.

Această operațiune intervine în cadrul unei anchete judiciare deschise în Franța la 19 iulie pentru fapte susceptibile a fi calificate drept "asociere teroristă criminală a unor răufăcători și provocare directă la comiterea unui act de terorism printr-un mijloc de comunicare online cu publicul".

Ministrul francez al afacerilor interne, Gerard Collomb, a precizat miercuri că printre aceste persoane figurează un "pretins imam".

"Oameni care se proclamă imam, care înrolează un anumit număr de tineri, prin urmare trebuie să luptăm împotriva acestor fenomene și să facem arestări înainte ca atentate să poată fi comise", a adăugat el.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9025 secunde