Opozanta belarusă Svetlana Tihanovskaia îşi îndeamnă ţara să rupă legăturile cu Moscova

93
Opozanta belarusă Svetlana Tihanovskaia îşi îndeamnă ţara să rupă legăturile cu Moscova - 1-1679558633.jpg

Articole de la același autor

Opozanta belarusă Svetlana Tihanovskaia, aflată la Washington, şi-a îndemnat ţara să rupă relaţiile cu vecina ei „colonialistă”, Rusia, transmite agenţia AFP, consultată de Agerpres.

„Este timpul să ne opunem amestecului Rusiei în afacerile interne ale Belarusului”, a pledat ea, la o conferinţă de presă în Congresul american.

„Moscova susţine regimul ilegitim şi desfăşoară acţiuni colonialiste”, a acuzat opozanta în vârstă de 40 de ani, care a candidat la preşedinţie în 2020 împotriva lui Aleksandr Lukaşenko, aflat la putere de trei decenii.

Obligată să trăiască în exil, Svetlana Tihanovskaia a devenit simbolul forţelor democratice din Belarus şi inamicul unui regim ale cărui abuzuri brutale le denunţă neobosit.

De la Washington, ea le-a cerut compatrioţilor să rupă „relaţiile strânse cu agresorul rus”. „Agresorul militar ne foloseşte în mod liber teritoriul, spaţiul aerian pentru a ataca şi a ameninţa Ucraina”, a declarat ea, solicitând armatei ruse „să se retragă complet din Belarus”.

La începutul lunii martie, un tribunal din Belarus a condamnat-o în absenţă la 15 ani de închisoare, într-un context de represiune acerbă orchestrată de regimul Lukaşenko. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5093 secunde