Opozanta belarusă Tihanovskaia cere mai multe sancţiuni canadiene împotriva Minskului

85
Opozanta belarusă Tihanovskaia cere mai multe sancţiuni canadiene împotriva Minskului - opozantabelarus-1669126299.jpg

Articole de la același autor

Opozanta belarusă aflată în exil Svetlana Tihanovskaia a îndemnat Canada să impună mai multe sancţiuni oficialilor pro-Kremlin din ţara ei, a cărei existenţă este în prezent ameninţată, potrivit acesteia, notează AFP.

„Voi cere Canadei să ridice tonul şi să ia măsuri pentru a susţine independenţa noastră”, a declarat ea presei în ajunul întâlnirii cu premierul canadian Justin Trudeau.


Svetlana Tihanovskaia a insistat asupra lacunelor legale care fac posibilă eludarea sancţiunilor canadiene aplicate împotriva a peste 60 de membri ai regimului lui Aleksandr Lukaşenko.

Opozanta s-a declarat îngrijorată de o absorbţie a Belarusului de către Rusia, la câteva zile după o întâlnire cu miniştrii de externe ai Uniunii Europene la Bruxelles.


„În prezent, însăşi existenţa Belarusului este ameninţată”, a adăugat ea. „Intenţionez să cer Canadei să rămână aliniată cu Uniunea Europeană, Statele Unite şi Regatul Unit şi să dezvolte o strategie comună faţă de Belarus”, a mai spus Svetlana Tihanovskaia.


Pentru prima sa vizită în capitala Canadei, Ottawa, opozanta politică doreşte să ceară mai mult ajutor şi pentru societatea civilă din Belarus, în special pentru jurnaliştii independenţi, dar şi pentru deţinuţii politici şi familiile acestora, a afirmat ea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4156 secunde