Opozanta din Belarus, Maria Kolesnikova, condamnată la 11 ani de închisoare

148
Opozanta din Belarus, Maria Kolesnikova, condamnată la 11 ani de închisoare - opozantabelarus-1630950547.jpg

Articole de la același autor

Activista politică bielorusă Maria Kolesnikova a fost condamnată la 11 ani de închisoare, au anunțat persoane importante din rândul opoziției bieloruse la regimul Lukașenko, citate de Euronews.

Kolesnikova, în vârstă de 39 de ani, a fost judecată în Belarus împreună cu avocatul ei, Maxim Znak, care a primit și el o condamnare de 10 ani de închisoare.

Lidera din exil a opoziției bieloruse, Svetlana Tihanovskaia a cerut, pe Twitter, eliberarea imediată a celor doi.

„Regimul i-a condamnat pe Maria Kolsenikova și pe Maxim Znak la 11 și 10 ani de închisoare. Le cerem eliberarea lor imediată. Nu se fac vinovați de nimic. Este vorba de teroare împotriva cetățenilor din Belarus care îndrăznesc să se opună regimului. Ne vom opri doar când toți bielorușii vor fi liberi”, a scris Tihanovskaia pe Twitter.

Kolesnikova a devenit un personaj important în mișcarea de opoziție din Belarus după alegerile prezidențiale de anul trecut, când Lukașenko a fost declarat învingător, în ciuda neregulilor.

Ea a fost acuzată de punerea în pericol a securității naționale în momentul în care a fost reținută în septembrie 2020. Autoritățile de la Minsk au încercat să o scoată forțat din țară, moment în care ea și-a rupt pașaportul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.628 secunde