Opoziţia cehă a depus o moţiune de neîncredere împotriva premierului Petr Fiala

140
Opoziţia cehă a depus o moţiune de neîncredere împotriva premierului Petr Fiala - opozitia-1661518592.jpg

Articole recomandate

Prim-ministrul ceh Petr Fiala se va confrunta în parlament cu o moţiune de neîncredere, a anunţat liderul celui mai mare partid de opoziţie ANO, informează agenţia DPA, consultată de Agerpres.
 

O moţiune de neîncredere în Fiala a fost depusă la Camera Deputaţilor în urma a ceea ce ANO consideră a fi eşecul guvernului de a proteja în mod adecvat populaţia în faţa unei creşteri în spirală a costului vieţii.

În plus, ANO afirmă că guvernul condus de Fiala ignoră acuzaţiile de corupţie la adresa partidului ministrului de interne Vit Rakusan, legate de fonduri ale companiei de transport public din Praga.

Data supunerii la vot a moţiunii nu a fost încă stabilită. Potrivit DPA, moţiunea are puţine şanse de succes având în vedere că Partidul Democrat Civic al lui Fiala dispune de o majoritate în parlament. Pentru ca o moţiune de neîncredere să fie adoptată este nevoie de o majoritate simplă de voturi.
 

Republica Cehă asigură în prezent preşedinţia prin rotaţie a Consiliului Uniunii Europene.

În istoria ţării a existat o singură moţiune de neîncredere care a avut succes, în timpul primei preşedinţii cehe a Consiliului UE în 2009, şi care a dus la căderea guvernului conservator condus de Mirek Topolanek.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1254 secunde