Opoziţia rusă a comemorat opt ani de la asasinarea lui Boris Nemţov

7340
Opoziţia rusă a comemorat opt ani de la asasinarea lui Boris Nemţov - rusiaopozitie-1677598608.jpg

Articole de la același autor

Simpatizanţi ai liderului liberal rus Boris Nemţov, care a fost asasinat în urmă cu opt ani pe un pod din apropierea Kremlinului, la numai câţiva metri de Piaţa Roşie, i-au adus un omagiu pe fondul unei campanii de represalii dure împotriva opoziţiei, declanşate de autorităţile ruse odată cu invazia Rusiei pe scară largă în Ucraina acum un an, relatează EFE.

În pofida frigului şi a ninsorii, susţinători ai lui Nemţov, unul dintre cei mai influenţi critici ai Kremlinului, s-au adunat pe tot parcursul zilei pentru a depune fotografii şi buchete de flori pe podul unde opozantul a fost împuşcat, din spate.

Printre cei care i-au adus un omagiu politicianului asasinat s-au numărat liderii singurului partid legal de opoziţie din această ţară, Iabloko, care se opune campaniei militare ruse din Ucraina.

Potrivit presei ruse, poliţia a efectuat cel puţin o arestare, o femeie care plasase pe podul unde se află memorialul improvizat din 2015 o pancartă pe scria „Boris”.

În anii trecuţi, o delegaţie de diplomaţi occidentali a venit la pod pentru a-i aduce un omagiu lui Nemţov, gest care nu a fost semnalat de data aceasta.

Poliţia, care nu vede cu ochi buni existenţa acestui memorial pe podul din apropierea Kremlinului, eliminând de aici florile şi fotografiile amplasate, supraveghează zona pe tot parcursul zilei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4601 secunde