Opt persoane au murit în urma unor lovituri israeliene în apropierea ambasadei Iranului la Damasc

233
Opt persoane au murit în urma unor lovituri israeliene în apropierea ambasadei Iranului la Damasc - israel-loveste-ambasada-iran-1711991537.jpeg

Articole de la același autor

Lovituri israeliene au atins luni clădirea consulatului iranian la Damasc, a relatat agenţia de presă siriană SANA, în timp ce organizaţia neguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a anunţat că opt persoane au murit în acest raid fără precedent, transmite AFP.


Lovituri israeliene au vizat o clădire din cartierul Mazzeh din Damasc, o zonă unde se află ambasade şi reprezentanţa ONU, potrivit SANA.


Agenţia siriană de presă a adăugat că sistemele de apărare aeriană au atacat ţinte inamice în jurul capitalei.


OSDO, ce are sediul la Londra şi dispune de o reţea amplă de surse în Siria, a evocat un bilanţ de opt morţi.


La Teheran, media de stat au relatat că o lovitură israeliană a distrus o anexă a ambasadei Iranului la Damasc. ''Hossein Akbari, ambasadorul Republicii Islamice Iran la Damasc, şi familia sa nu au fost răniţi în timpul atacului israelian'', a relatat agenţia de presă iraniană Nur.


Fotografii publicate de AFP arată clădirea distrusă complet. În apropiere s-au strâns zeci de trecători, iar o ambulanţă a sosit la locul atacului.


O sursă libaneză din domeniul securităţii a declarat pentru Reuters că în atac ar fi fost ucis Mohammad Reza Zahedi, un comandant important al Gărzii Revoluţionare iraniene, forţa de elită a regimului de la Teheran.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3101 secunde