Oraşul spaniol Sevilla va începe să atribuie nume şi să clasifice valurile de căldură

82
Oraşul spaniol Sevilla va începe să atribuie nume şi să clasifice valurile de căldură - sevillacaldura-1656251853.jpg

Articole de la același autor

Sevilla a lansat un sistem revoluţionar pentru a denumi şi a clasifica frecventele valuri de căldură ce afectează acest oraş din sudul arid al Spaniei, care va lega prognozele meteorologice de impacturile asupra sănătăţii, a anunţat primarul local, Antonio Munoz, citat de Reuters.


Proiectul pilot conţine trei categorii şi va alerta populaţia din Sevilla cu până la cinci zile înainte de apariţia unui val de căldură, a precizat edilul spaniol într-un comunicat publicat marţi seară.


„Suntem primul oraş din lume care face un astfel de pas, iar el ne va ajuta să planificăm şi să luăm măsuri atunci când se produce un astfel de eveniment meteorologic”, a adăugat Antonio Munoz.


Proiectul a fost dezvoltat în colaborare cu Centrul de Rezilienţă din cadrul Fundaţiei Arsht-Rockefeller (Arsht-Rock), care dezvoltă soluţii pentru diminuarea riscurilor climatice prin intermediul unor parteneriate încheiate cu experţi şi factori de decizie politică.

Valurile de căldură vor fi clasificate în funcţie de o scală cu trei niveluri de intensitate şi vor fi denumite în ordine alfabetică inversă. Primele cinci se vor numi Zoe, Yago, Xenia, Wenceslao şi Vega.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9835 secunde