Oscar Pistorius, numai șase ani după gratii

120
Oscar Pistorius, numai șase ani după gratii - saseaniinchisoarepentrupistorius-1467808891.jpg

Articole recomandate

Atletul paralimpic Oscar Pistorius a fost condamnat la șase ani de închisoare, pentru uciderea iubitei sale Reeva Steenkamp, în 2013, relatează BBC News, citat de News.ro. Acuzarea a anunțat că va face apel, dar avocații apărării au apreciat că nu atacă sentința.

La anunțarea verdictului, Pistorius, îmbrăcat cu un sacou gri peste o cămașă albă, și-a luat în brațe și și-a sărutat sora, Aimee, aflată în spatele său. Apoi, el a fost escortat de forțele de securitate într-o celulă din subsolul tribunalului.

Pistorius risca o pedeapsă de cel puțin 15 ani în închisoare. Dar "circumstanțele atenuante anulează factorii agravanți", a explicat judecătorul.

"Consideră că există circumstanțe atenuante care justifică neimpunerea pedepsei minime de 15 ani pentru crimă", a adăugat magistratul.

Printre circumstanțele atenuante se numără faptul că Pistorius a încercat să o salveze pe iubita sa după ce a împușcat-o.

Din 20 octombrie 2015, Pistorius a fost plasat în arest la domiciliu la unchiul său, în Pretoria, după ce a petrecut un an în închisoare.

Oscar Pistorius, în vârstă de 29 de ani, și-a împușcat mortal iubita, pe Reeva Steenkamp, de Ziua Îndrăgostiților, în 2013. El susține că în momentul în care a tras patru focuri de armă prin ușa băii sale a crezut că în baie este un hoț, nu Steenkamp.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.092 secunde