Pakistan: Președintele Mamnoon Hussain a aprobat data alegerilor

143
Pakistan: Președintele Mamnoon Hussain  a aprobat data alegerilor - pakistanmamnoonhussain-1527510807.jpg

Articole recomandate

Pakistanul va organiza alegeri generale în 25 iulie, marcând a doua tranziție democratică consecutivă într-o țară condusă de armată timp de jumătate din istoria sa, conform dpa.

Președintele Mamnoon Hussain a aprobat data alegerilor pentru adunarea națională și patru adunări provinciale. La vot sunt așteptați 105 milioane de alegători.

Mandatul actualului guvern urmează să se încheie joi și nu se știe cine va conduce guvernul interimar pentru a superviza alegerile. Constituția pakistaneză permite premierului și liderului opoziției să elaboreze o foaie de parcurs pentru alegeri și să aleagă liderul interimar.

Țara este o putere nucleară cu o populație de 224 de milioane de locuitori, în principal populație musulmană, dar a fost zbuciumată în plan politic, niciun guvern democratic nefiind capabil să încheie un mandat de cinci ani în mai mult de șase decenii.

Istoria politică a țării este marcată de frecvente lovituri de stat, asasinate și eliminarea neîncetată a liderilor fie de către armată, fie de o justiție puternică.

Fostul premier Nawaz Sharif a devenit anul trecut ultimul lider care a fost înlăturat de Curtea Supremă pentru acuzații de corupție, dar guvernul partidului său a continuat să conducă sub un nou premier.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0401 secunde