Președintele iranian Hassan Rohani:

"Palestina, cea mai importantă problemă pentru lumea islamică"

134

Articole recomandate

Președintele iranian Hassan Rohani a afirmat, ieri, că Palestina rămâne cea mai importantă problemă pentru lumea islamică, potrivit Press TV, relatează agenția Xinhua.

După prăbușirea grupării teroriste Stat Islamic (SI) în Siria și în Irak, problema Palestinei și-a recăpătat importanța pentru musulmani, a declarat Rohani, la ceremonia de deschidere a celei de-a 13-a sesiuni a Uniunii Parlamentare a Organizației Cooperării Islamice la Teheran, la care participă reprezentanți din 44 de țări.

Potrivit președintelui iranian, instabilitatea și insecuritatea cu care se confruntă în prezent regiunea rezultă din ocuparea israeliană continuă a teritoriilor palestiniene.

Rohani a făcut apel la statele islamice să-și unească forțele pentru crearea "unei regiuni calme și a unor relații externe pașnice", adăugând că Iranul nu consideră nicio țară ca fiind competitorul său în regiune.

"Cu toate acestea, unele țări urmează o cale greșită și caută să lărgească rupturile dintre națiunile musulmane sub influența SUA și a Israelului", a declarat Rohani.

Liderul de la Teheran a criticat unele state musulmane pentru ceea ce el a numit dependența lor de puteri străine. "Experiența istoriei moderne ne învață că aceste puteri se gândesc numai la propriile lor interese", a afirmat președintele iranian. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2837 secunde