Palestinienii au atacat Israelul: O rachetă lansată de Hamas a provocat lovituri aeriene israeliene

239
Palestinienii au atacat Israelul: O rachetă lansată de Hamas a provocat lovituri aeriene israeliene - rachete-1655532759.jpg

Articole recomandate

Militanți palestinieni au lansat sâmbătă o rachetă spre un oraș din sudul Israelului, atrăgând lovituri aeriene israeliene, a declarat armata israeliană, care crede că racheta a fost lansată de gruparea Hamas. Aceste atacuri vin după luni de relativ calm în zonă, potrivit Reuters.

Nu au fost raportate imediat victime în Gaza sau în Israel, care a interceptat racheta lansată spre orașul Ashkelon, declanșând sirenele de raid aerian și trimițând locuitorii în adăposturi antiaeriene, scrie mediafax.ro.

Israelul a declarat că Hamas, grupul militant islamist care controlează Gaza, a lansat racheta. Nu a existat un răspuns imediat din partea Hamas și nici o revendicare de responsabilitate din partea altor grupuri militante din enclavă.

„Ca răspuns la atacul cu rachetă, avioanele Forțelor de Apărare ale Israelului au lovit o serie de ținte teroriste ale Hamas în Fâșia Gaza”, a declarat armata israeliană într-un comunicat.

Frontiera dintre Israel și Gaza a fost relativ calmă din mai 2021, când Israelul și militanții palestinieni au purtat un război de 11 zile.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4661 secunde