Palestinienii au atacat Israelul: O rachetă lansată de Hamas a provocat lovituri aeriene israeliene

209
Palestinienii au atacat Israelul: O rachetă lansată de Hamas a provocat lovituri aeriene israeliene - rachete-1655532759.jpg
Militanți palestinieni au lansat sâmbătă o rachetă spre un oraș din sudul Israelului, atrăgând lovituri aeriene israeliene, a declarat armata israeliană, care crede că racheta a fost lansată de gruparea Hamas. Aceste atacuri vin după luni de relativ calm în zonă, potrivit Reuters.

Nu au fost raportate imediat victime în Gaza sau în Israel, care a interceptat racheta lansată spre orașul Ashkelon, declanșând sirenele de raid aerian și trimițând locuitorii în adăposturi antiaeriene, scrie mediafax.ro.

Israelul a declarat că Hamas, grupul militant islamist care controlează Gaza, a lansat racheta. Nu a existat un răspuns imediat din partea Hamas și nici o revendicare de responsabilitate din partea altor grupuri militante din enclavă.

„Ca răspuns la atacul cu rachetă, avioanele Forțelor de Apărare ale Israelului au lovit o serie de ținte teroriste ale Hamas în Fâșia Gaza”, a declarat armata israeliană într-un comunicat.

Frontiera dintre Israel și Gaza a fost relativ calmă din mai 2021, când Israelul și militanții palestinieni au purtat un război de 11 zile.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4675 secunde