Palestinienii se opun relocării ambasadei britanice în Israel

202
Palestinienii se opun relocării ambasadei britanice în Israel - palestinienii-1663955135.jpg

Articole recomandate

Palestinienii au făcut cunoscut, joi, că orice decizie a Marii Britanii de a „revedea amplasamentul actual” al ambasadei lor în Israel ar fi o „încălcare flagrantă a dreptului internaţional”, transmite agenţia AFP, consultată de Agerpres.

Premierul britanic Liz Truss, care s-a aflat la New York pentru a participa la Adunarea Generală a ONU, i-a spus omologului său israelian, Yair Lapid, despre intenţia sa de a „revedea amplasamentul actual al ambasadei britanice în Israel”, a transmis Downing Street într-un comunicat publicat la Londra.

O astfel de hotărâre ar merge pe urmele controversatei decizii luate în 2018 de fostul preşedinte american Donald Trump de a reloca ambasada Statelor Unite de la Tel Aviv la Ierusalim. Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitala Israelului, stârnind astfel furia palestinienilor care aspiră să facă din partea de est a oraşului capitala viitorului lor stat.

„Îi mulţumesc bunei mele prietene, premierul britanic Liz Truss, care a anunţat că priveşte favorabil mutarea ambasadei Marii Britanii la Ierusalim”, a scris Yair Lapid pe Twitter.

Această eventuală decizie a stârnit o puternică nemulţumire din partea palestiniană.

„Este extrem de regretabil că premierul Truss, în cursul primei sale apariţii la ONU, se angajează să încalce potenţial dreptul internaţional, promiţând o «revizuire» a amplasamentului ambasadei britanice în Israel”, a declarat ambasadorul palestinian în Marea Britanie, Hossam Zomlot. „Orice mutare a ambasadei ar fi o încălcare flagrantă a dreptului internaţional”, a subliniat diplomatul palestinian. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6506 secunde