Panama Papers. Percheziții ale poliției elvețiene, la sediul UEFA

172
Panama Papers. Percheziții ale poliției elvețiene, la sediul UEFA - rtsdj3v-1459957114.jpg

Articole recomandate

Poliția federală elvețiană a percheziționat sediul Uniunii europene de fotbal (UEFA), din Nyon, pentru a obține contractele privind atribuirea drepturilor TV în Ecuador societății Cross Trading, citată în scandalul Panama Papers.


Într-un comunicat transmis AFP, UEFA indică faptul că ''a primit astăzi vizita Poliției federale elvețiene care acționează în baza unui mandat, solicitând să vadă contractele dintre UEFA și Cross Trading/Teleamazonas''.

''Bineînțeles, UEFA a oferit Poliției federale toate documentele aflate în posesia sa și va coopera pe deplin'', precizează UEFA.

Numele noului președinte al FIFA, Gianni Infantino, este citat în afacerea Panama Papers pentru contracte semnate, pe când era directorul serviciului juridic al UEFA, cu doi argentinieni inculpați de justiția americană în scandalul de corupție de la FIFA.

Ziarul german Süddeutsche Zeitung, care a dezvăluit această afacere marți seară, se întreabă în legătură cu sumele din aceste contracte, pe care le consideră inferioare prețului pieții.

Într-un comunicat transmis AFP, societatea Team Marketing, cu sediul în Lucerna (Elveția), indică faptul că alegerea cumpărătorului de drepturi de televiziune pentru Ecuador a urmat ''o procedură echitabilă și transparentă''.

Potrivit informațiilor conținute de Panama Papers, Cross Trading, o societate offshore, a cumpărat aceste drepturi pentru 111.000 dolari și le-a revândut televiziunii ecuadoriene Teleamazonas pentru 311.000 dolari.

Marți, Gianni Infantino s-a apărat cu fermitate afirmând că ''nu există nicio dovadă că ceva rău ar fi fost comis de UEFA sau de mine''.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3886 secunde