Panică în Hawaii! Este așteptată o furtună puternică

100
Panică în Hawaii! Este așteptată o furtună puternică - furtuna-1375165430.jpg
Locuitorii arhipelagului american Hawaii și turiștii se pregăteau pentru sosirea furtunii tropicale Flossie care, deși a slăbit în intensitate, urma să provoace ploi puternice și rafale violente de vânt, potrivit autorităților, relatează AFP.
Luni dimineața - după ora locală -, Flossie era însoțită de rafale de vânt de 65 de kilometri pe oră, mai puțin decât cei 100 de kilometri pe oră înregistrați cu o zi înainte, potrivit Centrului Uraganelor în Pacificul de centru, cu sediul la Honolulu, capitala acestui stat american."Ne așteptăm la o slăbire a sistemului (Flossie), dar el va provoca rafale de vânt violente, ploi puternice și o mare agitată", prevede Centrul.


Potrivit meteorologilor, Flossie se afla luni la aproximativ 320 de kilometri est de Honolulu și se deplasa către vest-nord-vest cu aproximativ 30 de kilometri pe oră. Furtuna urma să afecteze Big Island, cea mai mare insulă din arhipelag, în cursul zilei de luni. Primarul din Honolulu Kirk Caldwell a anunțat deschiderea a aproximativ zece refugii gestionate de către Crucea Roșie. Parcurile naționale au fost închise publicului, iar câteva zeci de zboruri au fost anulate, scrie realitatea.net.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4043 secunde