Panică în Rusia: Băsescu vrea să intre în politică la Chișinău

252
1
Panică în Rusia: Băsescu vrea să intre în politică la Chișinău - basescu-1375970090.jpg

Articole recomandate

Intenția anunțată public de a obține cetățenia Republicii Moldova, după încheierea mandatului de președinte al României, de către Traian Băsescu a isterizat mass-media moscovite, relatează Deutsche Welle. Presa rusă, dar și cea de la Chișinău și Tiraspol a oferit ieri spații largi comentariilor despre simpatia președintelui român față de basarabeni. Publicația moscovită "Nezavisimaia Gazeta" scrie că Traian Băsescu a solicitat reducerea taxelor consulare pentru cetățenii moldoveni, pregătindu-și astfel terenul pentru începerea unei cariere politice în Republica Moldova, după încheierea mandatului de președinte al României.

Totul a pornit de la declarațiile unioniste făcute de Traian Băsescu în timpul recentei sale vizite la Chișinău, unde a fost întâmpinat cu căldură. Șeful statului român a spus că este decis "categoric" să ceară cetățenia Republicii Moldova, menționând că și-ar dori ca românii să trăiască într-o singură țară: "Dacă acum nu putem avea cetățenie română pe ambele maluri ale Prutului, măcar să le am eu pe amândouă. E o chestiune sentimentală. Dacă mi-o vor da, după ce îmi termin mandatul, m-aș bucura să fiu și cetățean al Republicii Moldova. Ar exprima ceea ce simt", a spus Băsescu.

Anunțul că vrea cetățenia Moldovei i-a pus pe jar pe politicienii și analiștii politici ruși, care au exprimat, la unison, temerea că Băsescu ar intenționa să intre în politică la Chișinău. Suspiciunile s-au accentuat după ce basara-beanul Eugen Tomac a devenit președinte interimar al Partidului Mișcarea Populară, partid care s-a declarat "partener al președintelui Băsescu".

Comentează știrea

Un ,,celavec''
9 august 2013
Ba,rusii rad cu pofta!

Care ingrijorare la rusi? Ca asa zice un reporter de pe acolo?Pai rusii s-ar bucura ca Moldova sa fie distrusa de Basescu si sa se creeze mizerii in relatia Basarabiei cu Romania.Cum disensiunea,demolarea economica si politica e marele talent basist,rusii ar economisi o gramada de resurse specifice,ar putea chiar sa-i multumeasca basului.Ingrijorati ar trebui sa fie chiar moldovenii!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5027 secunde