Panică în SUA. Aproximativ 130.000 de oameni au primit ordin de evacuare după ce ploile au slăbit cel mai înalt baraj

203
Panică în SUA. Aproximativ 130.000  de oameni au primit ordin de evacuare după ce ploile au slăbit cel mai înalt baraj - panicainsua-1486995256.jpg

Articole recomandate

Aproximativ 130.000 de oameni din nordul Californiei au primit ordin să își evacueze locuințele, după ce Oroville Dam, cel mai înalt baraj din Statele Unite, a fost slăbit de ploile abundente, potrivit Associated Press.

O parte componentă a barajului s-ar putea prăbuși în orice clipă, au anunțat autoritățile, care le-au ordonat persoanelor aflate în zonele cu risc de inundație să le evacueze imediat. Este vorba despre cei 16.000 de locuitori ai orașului Oroville, aflat la 105 kilometri nord de Sacramento, dar și despre oamenii din localitățile Gridley, Live Oak, Marysville, Wheat Lans, Yuba City, Plumas Lake și Oivehurst.

Nivelul apei din lacul de acumulare a crescut din cauza ploilor abundente și ninsorii din California, după ani de secetă severă. Departamentul pentru Resurse Hidrologice din California a anunțat că deversează până la 2.830 de metri cubi de apă pe secundă pentru a încerca să golească lacul.

Mai mulți ingineri care lucrau la baraj au observat că bucăți mari de beton se desprinseseră. Este pentru prima dată când Lacul Oroville se confruntă cu o astfel de situație de la construcția barajului, în urmă cu 50 de ani

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3537 secunde