Panică națională. Peste 2.000 de persoane s-au infectat cu HIV după transfuzii de sânge

254
1
Panică națională. Peste 2.000 de persoane s-au infectat  cu HIV după transfuzii de sânge - transfuziesange-1464871085.jpg

Articole recomandate

În urma unei transfuzii de sânge, peste 2.000 de indieni au fost contaminați cu virusul HIV (SIDA). A fost inventariat un număr de 2.234 de persoane infectate cu virusul respectiv între octombrie 2014 și martie 2016, potrivit informațiilor obținute de un militant, Chețan Kothari, care a înaintat o cerere în virtutea dreptului la informare, informează Agerpres.

"Am vrut să știu ce face guvernul pentru a asigura oamenilor accesul la un sânge necontaminat", a declarat el.

"Datele arată că sângele nu este verificat pentru depistarea HIV, deși se cunosc riscurile", a adăugat militantul.

Accesul la sânge necontaminat, îndeosebi în zonele rurale, este limitat în India din cauza insuficienței aparatelor de depistare. Cel mai populat stat din India, Uttar Pradesh (nord), se află în fruntea listei, cu 361 de pacienți contaminați prin sânge cu HIV, urmat de Gujarat (vest), cu 292 de cazuri, și Maharashtra (vest), cu 276. La New Delhi au fost înregistrate 264 de cazuri.

Circa 2,5 milioane de indieni sunt purtători ai virusului SIDA, la o populație de 1,25 de miliarde de persoane, conform statisticilor oficiale.

Un membru al conducerii NACO a apreciat că datele strânse "nu sunt științifice", fiindcă se bazează pe răspunsurile pacienților și nu reprezintă decât 1% din numărul cazurilor de HIV din India.

"Există cazuri în care pacienții nu dau motivul corect sau mijlocul de transmitere, din cauza presiunii sociale, a lipsei conștientizării și chiar a ignoranței. Astfel aceste date nu pot fi considerate 100% precise", a spus oficialul.

Comentează știrea

Constantean
3 iunie 2016
In INDIA !!!

Disperati dupa audienta ?!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 13 Ianuarie 2016
Stire din Actual : Zone în care selfie-urile sunt interzise
Pagina a fost generata in 0.5582 secunde