Papa Francis, apel pentru încetarea războiului din Siria

167
Papa Francis, apel pentru încetarea războiului  din Siria - papafrancis-1482756616.jpg
Papa Francis a făcut apel duminică, în cadrul mesajului de Crăciun Urbi et Orbi, la încetarea războiului din Siria și a cerut israelienilor și palestinienilor să "întoarcă o nouă pagină a istoriei", informează AFP.

"E timpul ca armele să tacă pentru totdeauna și comunitatea internațională să se mobilizeze pentru o soluție negociată în Siria", a spus Papa Francisc, părintele spiritual a peste 1,2 mi-liarde de catolici.

În Siria, unde guvernul lui Bashar al-Assad, susținut de Rusia, a preluat acum două zile controlul orașului nordic Alep, "a fost vărsat prea mult sânge", a spus Suveranul Pontif. "Mai ales în Alep, teatrul unor bătălii atroce în ultimele săptămâni, e nevoie de garantarea unei asistențe umanitare pentru populația civilă de către forțele armate, care trebuie să respecte dreptul umanitar", a mai adăugat Papa Francisc.

În fața a zeci de mii de credincioși adunați în piața Sfântul Petru de la Roma, Papa de origine argentiniană, în vârstă de 80 de ani, a mai spus că speră ca pacea să se coboare asupra "Țării Sfinte".

"Fie ca israelienii și palestinienii să aibă curajul și hotărârea să scrie o nouă pagină a istoriei, unde ura și răzbunarea cedează locul unui voințe de a construi împreună un viitor de înțelegere reciprocă și armonie", a mai adăugat el. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8856 secunde