Papa Francisc, ATAC DUR la adresa jurnaliștilor. Ce îi avertizează Suveranul Pontif

133
1
Papa Francisc, ATAC DUR la adresa jurnaliștilor. Ce îi avertizează Suveranul Pontif - papafrancisco-1513515653.jpg

Articole recomandate

Papa Francisc a lansat un atac dur la adresa jurnaliștilor, spunându-le că știrile false și senzaționale nu sunt altceva decât un păcat, chiar unul "foarte grav".



De asemenea, a solicitat presei să relateze imparțial evenimentele și să evite pe cât posibil punerea în prim plan a "scandalurilor vechi".

Papa își va dedica mesajul anual despre comunicare subiectului "fake news". Astfel, sâmbătă, într-o discuție cu jurnaliștii, el a declarat că știrile false și senzaționale reprezintă "un păcat foarte grav" și a cerut presei să le transmită oamenilor informații corecte, complete și clare, nu știri "părtinitoare", pline de minciună și detalii false, scrie The Guardian.

Suveranul Pontif este de părere că jurnaliștii au o misiune "extrem de importantă" în societățile democratice, aceea de a transmite clar informațiile. "Nu ar trebui să cădeți în păcatele comunicării", a ținut să le spună Papa Francisc jurnaliștilor. Printre aceste "păcate", Suveranul Pontif a ținut să menționeze dezinformarea, prezentarea de informații lipsite de imparțialitate, calomnia, știrile exagerate, senzaționale, defăimarea, precum și căutarea unor lucruri care s-au întâmplat cu mult timp în urmă și care au fost rezolvate, dar sunt aduse la lumină astăzi ca și cum ar fi noi, a mai exemplificat Papa Francisc, potrivit Digi 24. El a mai precizat, în final, că aceste acțiuni reprezintă "un păcat foarte grav care le face rău jurnaliștilor, dar și altor persoane".

Comentează știrea

Balalau
18 decembrie 2017
Zero tv

Haznaua 3 a lui felix se aude si romania tv

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3763 secunde