Papa Francisc donează 100.000 de dolari pentru cei afectați de trecerea uraganului prin Haiti

83
Papa Francisc donează 100.000 de dolari pentru cei afectați de trecerea uraganului prin Haiti - papafrancisco-1476462880.jpg

Articole recomandate

Papa Francisc a autorizat trimiterea a 100.000 de dolari pentru ajutorarea celor afectați de trecerea uraganului Matthew prin Haiti, care a provocat sute de morți și de răniți, precum și numeroase pagube materiale, a informat vineri Vaticanul potrivit Agerpres.ro.



Donația se va efectua prin intermediul Consiliului pontifical 'Cor Unum', însărcinat cu activitățile de solidaritate, se arată într-un comunicat al Vaticanului.

Suma fi împărțită între diocezele "cele mai afectate de acest dezastru natural și va fi folosită ca ajutorare pentru cei sinistrați", adaugă nota.

Donația, care va fi trimisă bisericii locale, dorește să fie "o primă și imediată expresie concretă a sentimentelor de apropiere spirituală și de sprijin patern din partea papei", precizează comunicatul.

Nota precizează că diferitele Conferințe Episcopale și organisme caritabile catolice sunt deja "amplu implicate în activitățile de ajutorare".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4084 secunde